ÜKS KUU JÕUSAALI

Kuu aega jõusaali sai tegelikult juba nädal aega tagasi täis. Käisin eelnevad aastad rühmatreeningutes, jõusaalist hoidsin heaga eemale. Lisaks BodyBalance’ile käisin selg-kõht-tuhar, toning ja CxWorks trennides, BodyPump pole mind kunagi ahvatlenud, seega seal trennis pole regulaarselt käinud. Mingi hetk tundus, et oleks vaja vaheldust ning miks mitte anda võimalus millelegi uuele. Personaaltreener Ethel arvas, et võiksin jõusaali proovida. Lasin koostada endale jõusaalikava. Tegime esimene kord personaaltreeneriga kava läbi ja edasi hakkasin käima kolm korda nädalas jõusaalis. Esimene kuu oli end üsna lihtne motiveerida – näha, milleks keha võimeline on ja kui kiiresti on ta võimeline arenema.

Esimesed korrad ma otsisin enda jaoks sobivat raskust – ei tahtnud, et oleks liiga kerge ja samas, liiga raske pole ka hea. Seega, kui lõpuks leidsin sobivad raskused, läks ka jõusaalis treenimine lihtsamaks. Polnud enam vaja mõelda, et mis raskuse ma nüüd panen, kui kõrgel peab pink olema ja milline on õige käte asend. Mida lähemale jõudis see päev, et olen kuu aega jõusaalis käinud, seda keerulisem oli mul mitte mõelda sellele, et millised need tulemused siis on. Ja Ethel vaikselt vihjas ka, et oleks päris hea, kui kuu ajaga tuleks 1kg lihast juurde. Samas, on hea, kui keegi motiveerib, aga ma kipun sinna teise äärmusesse minema, et kui keegi justkui ootab minult midagi, siis ma automaatselt lähen pingesse ja hakkan üle mõtlema, kuigi tegelikult ju põhjust pole.

Eelmisel reedel käisin kehaanalüüsis ja üldiselt võib rahul olla, sest esiteks lihast tuli juurde 1,2kg (natuke üle 1kg, seega ei vedanud kedagi alt – okei, kui oleks vähem olnud, poleks ka midagi juhtunud) ja rasva läheks vähemaks 0,5kg. Rasvakaotus tuli mulle natuke üllatusena, sest ma pole oma toitumise kohapealt viimased kaks kuud kõige eeskujulikum olnud, mitte et midagi hullu oleks, aga ise tean, et olen võimeline enamaks. Kaal tõusis 0,7kg – kuna ma olen normaalkaalus ja ei tee trenni selleks, et kaalu langetada ega tõsta, siis pole see number minu jaoks erilise tähtusega. Kaalutõus on tingitud lihase kasvamisest ehk siis 1,2kg tuli juurde 0,5kg rasva asemel ja 0.7kg oli kaalutõus. Mis mind ennast kõige rohkem üllatab, on see, et keskkerele tuleb üsna palju lihast juurde ja samas ka rasva läheb üsna palju ära… Ma algul mõtlesin, et see on küll võimatu, sest ma ei tunne, et pärast trenni mu kõht-selg valusad oleksid. Kui midagi tunda annab, siis on need jalad ja vahel ka käed.

Kes mind tihedamini näeb, on märganud muutusi mu kehas. Ethel polnud mind kaks nädalat näinud ja siis mainis kohe, et mu käed on suuremaks läinud. Pärast seda kommentaari oleks tahtnud maa alla vajuda, sest paar aastat tagasi tööl öeldi ka tihti, et näita musklit. Pluss enne lõpetamist pidin laskma kleiti veidi kohendada, et kätel oleks mugav. Tegelikult tahaks, et käed läheksid väiksemaks – ma tean küll, et jõusaaliga neid väiksemaks ei saa. Mingi hetk rannas bikiinides olles õde mainis, et mu 6 pack paistab paremini välja, seega vist kõhulihaste koha pealt ka areng toimunud, mis tegelikult kajastub ka kehaanalüüsis. Kuigi mul endal on tunne, et ma varsti saan sushi pack’i, sest ma lihtsalt jumaldan sushit ja mingil põhjusel olen sel nädalal avastanud end sushit söömas neljal korral.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.